Prva runda daril

7.12.2007

Prvi letošnji veselodecembrski večer daril je za nami. Mucka sva, kot se (ne) spodobi, indoktrinirala z vsemi klišejskimi fintami. “Napisal” je pismo Miklavžu, ta pa ga je z mojo nesebično pomočjo “odnesel” z okenske police in nato z Lubičino nesebično pomočjo prinesel žakeljček za spanje, sadje, čokolado in zmagovalca večera, Legov buldožer.

Ampak, porkaduš, tega, ali Miklavž sploh rabi pisma li prinese svoje sadje in druge ljubke drobnarije kar avtomatsko, sploh ne vem. Očitno nisem bil vzgojen v primernem duhu … kar nas pripelje do večnega družinskega kamna spotike.

Lubica je prepričana, da ji enkrat nisem dal nič za Miklavža. Problem je v tem, da je morda to celo res, a gre za mučni dogodek izpred slabega desetletja in posledico tega, da je pri nas nastopal zgolj dedek Mraz in še nisem bil ustrezno izšolan. Kakorkoli že, vsako leto slišim isto zgodbo: “Predlani sem jokala, ker nisem nič dobila.”

Ah, drek, potem ko pojasnim, da sem “predlani” jokal kvečjemu jaz, medtem ko sem kupoval (namesto da bi probal z macolo) kamenčke (za darilni paket Miklavž/rojstni dan/Božiček/dedek Mraz) na Mestnem trgu, se “predlani” ponavadi spremeni v “lani”. Jebemumiša, lani tak čas smo se greli na tajski plaži, ne pa čakali na darila, hudiča!

Kakorkoli že, lekcija deluje in zdaj vsako leto pridno romam na pohod že v začetku meseca. Za arhiv: “nič mi nisi prinesel 2007.” sestavljajo štumfki, pomaranča, čokolada in karti za Hrestača.

 • Obrok: en ubogi sendvič
 • Mukijev izraz: “Baby Center.” (for very obvious reasons)
 • Stvar, ki je ne razumem: vse mi je jasno, saj je petek ;)
 • Kdo mi gre na živce? Evroliga: tako obupnega nasprotnika pa še ne
 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Prva runda daril”

 1. luka pravi:

  miklavž prnese sam ta pridnim, tko da si se Lubica sama kriva…

 2. Aleš pravi:

  Zanimivo, doslej sem misli, da ste neka liberalna družina, zdaj pa vidim, da se greste Miklavže pa to. Me veseli, da moja “lubica” nima takih bolanih zahtev, ker sva oba z ženo totalno anti takšnim potrošniškim vzgibom, pa ni nihče od naju za nič prikrajšan. Prav nasprotno, super se imamo.

 3. Malo srečen pravi:

  Ah, liberalni smo za znoret, a ne vidiš? Še pri darilih se ne moremo zmenit, kdo naj jih nosi – več je bradačev pri hiši, bolj smo zadovoljni :)) da o rojstnih dnevih in obletnicah sploh ne začnem …

 4. Aleš pravi:

  Anyway, če bi meni moja začela tulit, da za “Miklavža” ni nič dobila, bi jo našutiral. Oziroma ne, s tako sploh ne bi bil danes oženjen. Kakšen Miklavž neki, no. Otroci bodo vsi pobebavljeni od takšnih norosti. (očitno te je načelo vaško življenje press)