Avto za ženo?

5.03.2009

Zemljevid na strani Slovenskih železnic sicer takole na prvo oko spominja na kako podzemno, a res samo spominja, saj je za 20km oddaljene cilje neuporaben, z avtobusom pa se oče nepreskrbljenega otroka nekako tudi ne more voziti. Ostane torej samo še drajsanje z avtom po cestnih “vpadnicah” – če se lahko štiripasovnicam, zaradi nesreč, del na cesti in obveznega deleža nekvalificiranih šoferjev praviloma zoženih vsaj za en pas, sploh tako reče.

S hišnim avtom smo vsi trije zelo zadovoljni, hvala lepa, ampak starim garam (golf II, letnik 1990) bo pa vsak moment odklenkalo. Upam samo, da me v tistem hipu ne bo za volanom, ker znajo biti posledice precej boleče. Čuk je sicer ob omembi nakupa vozila namesto te cestne legende brez ABS, airbagov, klime in druge novodobne šare (pa tudi – med drugim – pasu za potnike zadaj) takoj našpičil ušesa in racionalno zažgolel, da se je “včasih prav fino peljati z golfom, da tako lepo teče in da ne žre veliko” (s tako afiniteto opeva le še lokalne vinske brozge za evro ali dva, kadar mu želi Lubica postreči s čem užitnim), ampak dejstvo je, da nama z Lubico logistično ne znese vsak dan skupaj v službo, še manj pa domov.

Lov na mali drugi avto pa se je zapletel. Po ne prav dolgem iskanju se je izbor namreč zožil na enega samega proizvajalca in model. Ampak, glej ga zlomka, avto je pol manjši od našega “tavelikega” in temu primerno je Lubica na prvi testni vožnji rabljenega modela v imenitni formi našla naslednje pomanjkljivosti: “zici niso usnjeni”, “avto ne piska, ko se rikverc bližaš steni”, “prestavna ročica je nekam majhna”. Interier je “sicer še kar okej”. No, danes sem se zapeljal v službo še sam in sem precej bolj ženstven v oceni: meni se zdi avto “majhen, ampak noter kar seksi”. Ogledal, predalčkov za torbice in čevlje in podobnih kozlarij, o kakršnih ponavadi nakladajo v revijah, ko se opisuje emocionalno izbiranje avta, nisva analizirala.

Sklep? Ga še ni. S precejšnjo gotovostjo lahko le rečem, da naš novi/rabljeni avto ne bo Kia, tule je namreč nežnejša polovica postavila zelo jasen embargo: “A ti bi se res vozil okrog s Kio?”

 • Share/Bookmark
 

9 odgovorov na “Avto za ženo?”

 1. gregor pravi:

  zanimiva dilema! upam, da tole ne bo izgledalo preveč promocijsko ampak pri Peugeotu imamo trenutno super ponudbo modelov 207 imenovano Peugeotove zvezde:
  http://www.peugeot.si/peugeotove-zvezde-tedna/

  Upam, da najdete tudi kaj za vašo ženo :)

  LP, gregor

 2. vrtačka pravi:

  Lubica ima dobro taktiko. Si vse povedal v zadnjem stavku…

 3. rajšpeškukrzfrancozom pravi:

  Oča pa ja naute francozov kupoval? …ker do danes jim še ni ratal “avta” narest…;) No ja, če ne veš ne boli, enim ugaja če so z mehankarjem na “ti” in jim AMZS/Peugeot asistenca za vse tavelke praznke čestitko pošlje(+ družinski popust) hehe…

  Totalna zmaga bi bil za moje pojme Suzuki Swift(končno spustl ceno) – dober, všečen, neproblematičen, racionaln avto, dost kavalov, ketna namest jermena, ceno bo držal…
  Je pa res da nimajo nobene asistence, še na pooblaščen servis težko naletiš, qurba se sploh pokvart noče;)…olje, filtr, sveče, toj to…

  P.S.: 407 še sprejmem, ostalo je klump…

 4. dr. h.c. Peter Legiša pravi:

  Keš pička :D >> To leti na zadnji stavek :)

  Joke,
  torej predlagam: Mazda 2, Citroen C3, Toyota Yaris, Peugeoti vsi po vrsti, moja Opel Tigra…

 5. msmt msmt pravi:

  Ah, ja, mogoče nisem bil dovolj jasen: išče se rahlo rabljen avto znamke, za katero imamo na voljo preverjenega in poštenega mehanika.

  To je približno tako kot tisti razpisi na naših ministrstvih: “Kupuje se avto, pogoj: francosko poreklo, na logotipu proizvajalca mora biti obvezno lev, vozila pa naj bodo označena s trimestno številko, pri kateri je seštevek cifer 2+0+7=9; v poštev pridejo seveda SEVEDA – da je pravilom zadoščeno – VSE znamke, pri katerih so izpolnjeni pogoji.”

 6. Frenky pravi:

  Dobrih avtomobilov je, kar nekaj! Malo se je treba pozanimati, imeti denar in malo sreče in to je to!
  Hudo pa je, če je žena navajena na star a VELIK menjalnik, nov pa je pač MAJHEN. A majhni lahko imajo dobro tehniko!

 7. dr. h.c. Peter Legiša pravi:

  Ko si ravno pri avtih, danes sem slišal en dober vic. Mogoče je star, ampak je dober…

  “Zakaj se vozniki Renaultov ne pozdravljajo na cesti?”

  Odgovor: “Ker so se že zjutraj srečali na servisu”

  Lp

 8. bronsky pravi:

  Ja med Kio in Peugeotom je pa res ful razlike – lol. Ženske pač.

  Če že kakšna razlika je, potem je ta v prid Kie.

  Priporočilo – glede na to, da cene rabljenih vozil stagnirajo, cene novih vozil pa neverjetno padajo, bi lahko malo pogledal tudi za povsem novimi vozili, predvsem temi, ki jih imajo proizvajalci na zalogi.

  Sicer pa zlato pravilo pravi – vedno kupiš avto po želji “boljše polovice”. Namreč, je že res, da bo to najslabše izdelan avto na celem trgu, toda po drugi strani pa dobiš ogromno miru pri. Kar je precej ceneje, predvsem za živce.

 9. anja pravi:

  ford fiesta